donderdag 6 oktober 2011

WORD GASTHOOFDREDACTEUR

Negen van die tien gasthoofdredacteuren zijn mensen uit de muziekindustrie. De tiende gasthoofdredacteur zou jij kunnen zijn, want voor die functie hadden wij De Lezer in gedachten.

Inderdaad, ook wij zijn zo modern dat we aan crowdsourcing doen. Dat doen we eigenlijk vooral omdat hoofdredacteur Minke er tegen is.

Minke: “Ik vind het hele idee crowdsourcing belachelijk. Natuurlijk, je kunt best een keer je achterban raadplegen en ik sluit niet uit dat je op die manier geweldige dingen tegenkomt, maar je doet iets omdat je er goed in bent. Of het nou een festival programmeren of een magazine maken is, je doet dat vanuit een bepaalde visie, dus waarom ga je dan aan de rest van de wereld vragen of ze het er wel mee eens zijn? Als iemand ’t beter weet, zou ‘ie het zelf wel doen.”

Tegen die mening is heel erg veel in te brengen, maar laten we die discussie nou even niet gaan voeren. Gebruik die energie liever om te laten zien dat Minke het verkeerd heeft en kom met geweldige ideeën om tien pagina’s over de muziekindustrie te vullen.

Hoe doe je mee?
Denk na over wat jij het liefst in de Rock ‘n’ Roll Highschool zou willen zien. Wat is nou een onderdeel van de muziekindustrie waar we geen of te weinig aandacht aan hebben besteed? Waar moeten we het dringend over hebben? Wat is de invalshoek? Ga je het zelf schrijven/fotograferen, of heb je hulp nodig? Wordt het een fotoreportage, een achtergrondverhaal, een top 10, een interview, een stripverhaal of iets heel anders? Alles mag, dus kom maar op!

Stuur voor 1 december je ideeën naar info@rocknrollhighschool.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten