dinsdag 19 oktober 2010

RRHS heeft mediatraining nodig

Matthijs: Aan tafel is aangeschoven Rock ‘n’ Roll Highschool, een bedrijf dat zo divers is dat ’t zich moeilijk laat omschrijven. Één ding is zeker, ze doen in muziek. Ze boeken bands, leveren promotie, organiseren evenementen en - en daarvoor hebben wij ze nu dan eindelijk toch een keer aan tafel weten te krijgen - en ze geven een prachtig mooi magazine uit: Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool waarin zij alle geheimen van de muziekindustrie ontrafelen. Welkom, Rock ‘n’ Roll Highschool.
RRHS:  Dank je wel.
Matthijs: Ja, jullie derde magazine is net uitgekomen, of tenminste, het is eigenlijk jullie vierde magazine, maar het is de derde Nederlandstalige, ik heb het hier voor me liggen en het ziet er weer prachtig uit. Jullie maken dit helemaal zelf, jullie hebben geen grote uitgeverij achter jullie, het magazine is gratis en we horen alleen maar over de advertentiemarkt die volledig is ingestort. Hoe doen jullie dat in godsnaam?
RRHS: Nou…
Matthijs: Even voor de mensen die het blad niet kennen, jullie schrijven over alles wat er zich achter de schermen van de muziekindustrie afspeelt hè?
RRHS: Klopt.
Matthijs: Dus jullie leggen uit hoe het is om bij een platenmaatschappij te werken of hoe een boekingskantoor zorgt dat een band vaak kan optreden. Vat ik dat zo goed samen?
RRHS: Ja.
Matthijs: Candy, jij weet zelf alles van muziek, wat vind jij ervan?
Tafeldame Candy: Waarom gaat het niet over jazz?
RRHS: Het gaat niet over een specifieke muzieksoort.
Tafeldame Candy: Dus niet over jazz?
RRHS: Dus óók over jazz.
Matthijs: In een eerdere editie hebben jullie een overzicht van de belangrijkste mensen van de muziekindustrie afgedrukt. Daar waren sommigen nogal boos over, uiteraard vooral degene die er niet in stonden. Waren er mensen die daarom nu niet mee wilden werken?
RRHS: Nee hoor.
Matthijs: Is de muziekwereld nu echt doordrenkt van seks en drugs?
RRHS: Valt wel mee.
Matthijs: Dus jullie hebben geen sappige verhalen over wilde taferelen in de kleedkamer?
RRHS: We hadden ooit een stagiaire die probeerde bij alle bands backstage te komen.
Matthijs: Oh ja, en?
RRHS: Dat lukte eigenlijk nooit. Ze was heel lelijk en niet echt vriendelijk.
Matthijs: Dus vriendelijkheid is belangrijk als je een groupie bent?
RRHS: Nou, vooral als je stage loopt.
Matthijs: Mooi, over die vriendelijkheid en nog veel meer kunnen we alles lezen in Sex, Drrrrugs en Rock ‘n’ Roll Highschool, vanaf vandaag verkrijgbaar door heel Nederland.


RRHS: Gaat Nico nou nog een gedicht over ons doen?
Matthijs: Nico is er nooit op donderdag.
RRHS: Oh jammer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten